T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / MERKEZ - Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi

Tarihçemiz

 

Çıraklık Eğitimi İlimizde 05.07.1987 tarihinde başlamıştır. Teorik Eğitime başlangıç ise Eylül 1987 tarihidir.

İlk Eğitim yeri Zonguldak Teknik Lise ve E.M.L. nin derslik ve atölyeleridir.

Ders günleri ise çarşamba ve cumartesi olarak programlanmıştır.

Okulumuz 1992 yılı şubat ayında Teknik ve E.M.L. Bünyesinden ayrılarak, T.T.K Çaydamar işçi pavyonlarına taşınmış ve 1999 yılına kadar eğitim vermeye burada devam etmiştir.

1992 yılında yapımına başlanan şu an ki binamıza, 1999 yılı nisan ayında taşınılmıştır. Halen Mesleki Eğitim Merkezimiz Eğitim-Öğretim faaliyetlerine burada devam etmektedir.

Okulumuzda 5 atölye (Motor, Elektrik, Elektronik, Ağaç işleri ve Metal isleri) kurulmuş. Bunların yanında Bilgisayar, Konfeksiyon, Bay ve Bayan Kuaför Atölyesi de sonradan okul idare ve öğretmenlerin çabası ile düzenlenmiştir. Mevcut binada çok amaçlı salon düzenlenmesi de yapılmış ve hizmete sunulmuştur.

Kütüphane oluşturulmuş olup, kitap temin etme çabaları devam etmekte, tüm Zonguldak´taki Esnaf ve Sanatkârımızdan kitap desteği de beklenmektedir.

Daha önceleri kuru gıda şeklinde verilen öğrenci yemeğimiz, üç kap sıcak yemek şeklinde verilmekte olup; Sanayi ve Ticaret Odası, Esnaf Odaları Birliği, Esnaf Kefalet Kooperatifi, diğer odalar ve Zonguldak´taki diğer hayırseverlerin desteği ile devam etmektedir. Bağış ve adaklar kabul edilmektedir.

Okulumuzda öğrencilerimize işyerlerindeki eğitimi destekleyen teorik eğitim verilmektedir.

07.12.2003 tarihinde kapsama alınan meslekler ile birlikte 133 Meslek Dalında okulumuz hizmet vermektedir.

Mesleki Eğitimi tanıtıcı faaliyetlerimiz hızla devam etmektedir. Esnaf Odaları, Birlik, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf Kefalet Kooperatiflerinin yoğun desteğini almaktayız.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.01.2013 - Güncelleme: 05.04.2020 23:51 - Görüntülenme: 2202
  Beğen | 0  kişi beğendi